Passie en gevoel voor traditie

CUCU is het Molukse restaurant van Nederland waar met veel liefde, passie en gevoel voor traditie wordt gekookt volgens oude familierecepten. De keuken van ‘thuis’ in een moderne en smaakvolle omgeving waarin een ieder zich senang voelt.

CUCU betekent kleinkind. Zij zijn de derde, vierde en soms wel vijfde generatie van de Molukse KNIL-militairen die samen met hun vrouwen en kinderen in 1950 voet aan wal zetten in Nederland. De kleinkinderen willen oude tradities behouden. Door de liefde voor de authentiek Molukse keuken te delen met anderen laten de kleinkinderen van oma Neila in restaurant CUCU zien hoe trots zij op hun bijzondere wortels zijn. Alle kneepjes van de keuken leren zij van de tweede generatie ‘tantes’…

over-cucu-traditie
over-cucu-keuken

De keuken

Puur en vers. Dat zijn de ingrediënten van de traditionele keuken uit de Molukken en daarmee die van oma Neila Pattisahusiwa. Uit manden vol gemberwortels, uien, knoflookbollen en pepertjes wordt dagelijks de basis geplukt voor de vele verschillende kip-, vlees- en visgerechten van de Moluks-Indonesische dis. Het liefst in combinatie met groenten en kruiden uit de directe omgeving.

Vanaf de eerste dag komen lekkerbekken van heinde en verre af op specialiteiten als rendang, ikan tjolo tjolo (vis met ketjapsaus), cumi cumi (inktvis in kokossaus), de verschillende satés en de populaire soto ayam die wordt bereid op basis van een kruidige kippenbouillon. Een menukaart vol herinneringen, waaronder oma’s legendarische nasi koening met zoetzure atjar en sambal goreng. Voor liefhebbers is er natuurlijk ook de Molukse papeda! Slurpen mag…

Over oma

Neila Pattisahusiwa arriveerde samen met haar man en vele andere Molukse militairen van het Koninklijk Nederlandsch Indisch Leger en hun gezinnen vanuit de tropen in 1951 in Nederland. Ze zou er onverwacht vele jaren blijven en acht kinderen grootbrengen. Iedereen moest zijn steentje bijdragen in het drukke huishouden in Vught en later in kamp Wyldemerk in Friesland. Neila stond er bekend om het lapje tuin waar ze haar eigen groenten kweekte en zelfs een kippenfokkerij begon. De kakelverse eieren lagen op de toonbank bij de plaatselijke kaasboer.

Dat ze ruim zestig jaar en drie generaties verder wordt geëerd als de grote inspirator voor CUCU, zou oma Neila vast een grote glimlach hebben ontlokt.

over-cucu-oma
over-cucu-catering

Catering

Wilt u liever thuis genieten van onze originele Moluks-Indonesische gerechten? Of heeft u een verjaardagsfeest of een andere bijzondere mijlpaal te vieren? Met onze cateringservice nemen we u graag veel (kook)werk uit handen. Samen met u stellen we een passend menu of buffet samen volgens het beproefde CUCU-recept. Dat betekent dat er veel zorg wordt besteed aan de bereiding van alle dagverse gerechten.

Alle gerechten worden door onze familie bereid in de keuken van restaurant CUCU. Daarmee staan we garant voor een gepaste catering.

Wilt u meer informatie over al onze cateringmogelijkheden? Wij maken graag een offerte op maat voor u.